toggle menu

11. Ellen Wangerheim

Ellen, med Saltsjö-Boo IF som moderklubb, kom närmast från ett års spel i Djurgårdens F15-lag inför säsongen 2020 och representerade dessförinnan Nacka FC.

 

– Ellen sökte sig till oss från Djurgården, där hon spelat för både deras F17- och F19-lag, och har även F15-landskamper på meritlistan. Under den korta period hon var med och tränade med oss under hösten gav hon ett moget intryck samt tog för sig ordentligt, trots sin ringa ålder, och hon har dessutom burit kaptensbindeln i både Saltsjö-Boo och Djurgården. Hon är en väldigt spännande spelare för framtiden, som både har storleken och tekniken, och kommer kunna bygga upp styrkan och utvecklas än mer hos oss, sade sportchef Johan Lager om nytillskottet.

 

Sommaren 2016 tog Saltsjö-Boo Gothia Cup-guld i G12-klassen efter att ha besegrat tyska KFV Segeberg i finalen, där Wangerheim skulle komma att röstas fram till turneringens mest värdefulla spelare. Efter säsongen 2017 bar sedan lasset en aning mer västerut till Nacka FC.

 

Sommaren 2018 lades ytterligare två Gothia Cup-guld till i samlingen, den här gången i både G13- och G14-klassen, när Hamburger Sport Verein (HSV) och San Francisco Aftershocks besegrades med 1-0 respektive 5-1. Ellen låg även där bakom finalvinsterna i högsta grad med matchens enda strut mot tyskorna samt hattrick mot amerikanskorna.

 

I september 2019 blev Wangerheim historisk då hon blev den första målskytten för F15-landslaget, i den andra av två träningslandskamper borta mot grannlandet Norge. På meritlistan finns även två färska medaljer i form av ett SM-guld i futsal (F15) samt ett Gothia Cup-brons (G15-klassen) med dom blårandiga från säsongen som gick. 

 

Här var måltjuvens egna ord om valet att ansluta till Hammarby:

– Det var i slutändan ett ganska lätt val då hjärtat alltid slagit för Bajen. Jag har fått en väldigt bra bild och hört mycket gott om klubben och får dessutom lite smidigare och närmre resväg till och från träningarna nu.

 

Vilka är dina främsta styrkor?

– Min främsta styrka är en-mot-en samt att jag är en bra avslutare som gör mycket mål. Jag skulle även säga att jag har bra spelförståelse och jobbar alltid hårt för laget.

 

Fanns Hanna Lundkvists och Felicia Savings framfart i grönvitt under 2019 med i bakhuvudet?

– Ja, det är jättekul att se unga spelare ta för sig på det sättet, som tagit sig dit via den här vägen, och det känns självklart bra att veta att klubben verkligen satsar på sina yngre spelare.

Ellen facts
Ålder 19
Position Anfallare
Landskamper 4 F15
Nationalitet Sverige
Moderklubb Saltsjö-Boo IF