toggle menu

Isak Vural

I början av 2023 anslöt 16-årige Isak Vural med ett förflutet till Hammarby till klubben för ett lån på ett år från sin turkiska klubb Fenerbahce SK. 

 

Isak Vural, född i Stockholm med rötter från både Sverige och Turkiet, började i unga år spela fotboll i spanska Sant Cugat innan familjen återvände till födelsestaden 2013. Väl hemma i Sverige fortsatte karriären med spel i Hammarbys ungdomslag men efter fem år i Bajen fanns intresse från både Benfica och Barcelona. Benfica blev klubben som lyckades värva den då 12-årige Isak till sin akademi. Mellan 2018 och 2021 avancerade mittfältaren från klubbens akademi och gick hela vägen till U19. 

 

Därifrån blev han i början av 2022 såld till Fenerbahces A-lag där han debuterade den 19 april, 15 år gammal, i en vänskapsmatch mot Shakhtar Donetsk som den yngsta spelaren i klubbens historia. Under 2022 har han även representerat Turkiets U16-landslag där han noterats för ett mål på tre matcher från sin centrala mittfältsposition. Nu har han återvänt till Hammarby och skrivit på ett låneavtal som sträcker sig över 2023.

 

- Isak är en oerhört talangfull spelare som också är fostrad i Hammarby. Det skall bli väldigt intressant att se hur han utvecklas i vår miljö, säger chefsscout Mikael Hjelmberg om lånet. 

 

Isak facts
Ålder 18
Position Mittfältare
Nationalitet Sverige
Moderklubb Hammarby