toggle menu

1. Oliver Dovin

Vid tolv års ålder anslöt London-födde Oliver Dovin till Hammarby från Enskede, och han debuterade i landslagssammanhang som 15-åring. Efter att ha tränat regelbundet med Hammarbys A-trupp i två års tid gjorde han en imponerande säsong för samarbetsklubben IK Frej i division 1 under 2020 med 23 matcher från start – och efter det har utvecklingen bara gått spikrakt uppåt.

 

Hösten 2020 blev han uttagen till U21-landslagets EM-kvalgrupp, och krönte sedan året med att både göra allsvensk debut i slutomgången borta mot Örebro SK och slutligen skriva på ett nytt A-lagskontrakt med Bajen till sommaren 2024.

 

– Oliver tillhör definitivt toppkategorin av målvakter i Europa i sin åldersklass. Efter ett års seniorfotboll i IK Frej kommer han att konkurrera fullt ut i Hammarby från och med nästa år. Han är tillsammans med Aimar Sher, Akinkunmi Amoo och Mayckel Lahdo fyra spelare födda 2002 som är riktigt på gång inför 2021. Det är ett resultat av ett långsiktigt samarbete mellan Hammarby Akademi, vår scoutingavdelning och IK Frej, som nu börjar bära frukt ordentligt för Hammarby Fotboll, löd sportchef Jesper Janssons ord om målvaktslöftet i samband med förlängningen den 23 december 2020. 

 

Se intervjun nedan efter hans första allsvenska start.

 

Oliver facts
Ålder 21
Position Målvakt
Landskamper 11 U17, 2 U19
Nationalitet Sverige
Moderklubb Enskede IK