toggle menu

15. Pavle Vagic

 

Pavle Vagic föddes i Malmö, och fostrades fotbollsmässigt i Malmö FF. Sommaren 2021 skrev på för norska Rosenborg. Samtidigt har Vagic spelat kontinuerligt i U-landslagen och spelade sommar 2022 i U21-EM-kval för Sverige.

 

Hammarby hade länge följt Pavle och haft ett intresse. Ett intresse som klubben under sommaren samma år agerade på när chansen gavs, varpå ett nytt kapitel väntade i fotbollsspelarens karriär.

 

”Vi har följt Pavle länge och även varit och nosat på honom tidigare, så när möjligheten att få loss honom från Rosenborg kom fanns det ingen tvekan. Pavle är en ung, men redan etablerad spelare som kan spela både som sexa och åtta på mittfältet, och även mittback. Vi i Hammarby har tagit nästa steg där vi kan attrahera och konkurrera om den här kategorin spelare – unga, hungriga men ändå relativt etablerade landslagsspelare på väg uppåt och framåt” - Jesper Jansson.

 

Efter att Hammarby gjorde en överenskommelse med Rosenborg så skrev Pavel på sitt personliga avtal.

 

”Hammarby är en storklubb i Sverige som spelar en attraktiv fotboll precis så som jag vill spela, så det här passar mig väldigt bra. Här i Hammarby vill jag fortsätta utvecklas som spelare, vinna så mycket som möjligt och spela i Europa” - Pavle Vagic.

Pavle stats

Statistik 2024 MATS STA INB UTB MÅLM PASA VARG UTVR
Statistik (karriär) MATS STA INB UTB MÅLM PASA VARG UTVR

Pavle facts
Ålder 24
Position Mittfältare
Landskamper 11 U21, 8 U19, 19 U17
Nationalitet Sverige
Moderklubb Malmö FF